2010. április 17., szombat

Level Inis Mor-rol, 1

Nem tudom, milyen hosszu lesz ez a level, mert a korulmenyek kisse zaklatottak. Samu alszik mar a padlason... egy lakosztalyban, amit fuggony valaszt el a tobbitol, es nagyjabol minden felhallatszik oda lentrol, s itt meg javaban megy a zsinatolas, onkentesek, vendegek, mosogatnak, dumalnak... Jo hangulatu. Ugyanakkor a "lakosztalyunk" bejarata (fuggonye) ot lepesre van a padlasfeljarotol, ami egy korlat nelkuli lepcso. Szoval ulok es fulelek, hogy idoben elkapjam, ha a keresesemre indul. Remelem, ezt majd jobban meg tudom oldani, mert igy nem sok minden kerul a blogra... :)

Amugy, ma megerkeztunk a szigetre, az Aran szigetcsoport legnagyobb szigetere, Inis Mor-ra. A terkepen Irorszag baloldalan, Galway varostol nem messze, a tengerben talalhato meg. Dublinbol indultunk reggel, vonattal 2,5 orat mentunk Galway-ig. Galway-ben setalgattunk harom orat, majd egy busszal elmentunk a tengerpartig (egy ora), ahonnan a komp atvitt a szigetre (45 perc). A magam reszerol hullafaradt voltam, mire megerkeztunk. Samurol ugyanezt nem lehetett elmondani, az este meg megismerkedett Dara egesz csaladjaval, gyerekeivel, valamint a hazban eppen jelenlevo 9 uj emberrel (onkentesek es vendegek). Faradhatatlanul baratkozott, este tizkor sikerult agyba juttatnom... Azt gondoltam volna, hogy a nyelv, az uj hely, az uj emberek jobban betesznek majd neki, de egyelore semmi...

A hazban ma este egy torok lany, Hilal, egy marokkoi fiu, Rabii, egy mintha szinten marokkoi fiu, Abdullah, egy cseh lany, egy magyar par Bori es Gergo, egy olasz lany, es egy amerikai no, Mary, aki 68 eves es woofer, azaz olyan onkentes, aki farmrol farmra jar a vilagban, es a kerteszkedesert cserebe szallast es ellatast kap. Szoval ok vannak most itt. Nagyon kedvesen fogadtak, jo hangulatu este volt, Hilal keszitette a vacsorat, ami nagyon kulonos elemekbol allt: mindenfele sult zoldseg, krumpli, rizs es egy kulonleges, fuszeres kenyer. Mindent osszevissza egyutt ettunk. Samu a kenyeret csipte leginkabb.

Daraek haza teljesen megvaltozott, megnott, majd lefotozom. Samu erkezes utan rogton a gyerekeket akarta latni, igy at is mentunk Daraek hazaba (ami ugyanazon a telken van, mint az onkenteseke, de kulon epulet), ahol a csalad epp vacsorazott. A gyerekek is teljesen megvaltoztak (hiaba, ot ev telt el, amiota itt voltunk utoljara), a legkisebb, Anu 6 eves, az ikrek talan tiz, es Tuan 13. Majd kepek is lesznek. Jot teaztunk, kozben Samu a teknosok, a zongora es a playmobil kozott ingazott.

Most jojjenek a kepek, gyorsan, itt sorbaallas van a gepert...

Az elsokon Samuval a tengerparton, meg tegnap, ez Gyunek lakasa kozeleben van. Aztan vonat, varakozas a buszra Galway-ben (Samu alszik), aztan hajo, mar latszik a sziget, s vegul a lakosztaly.

joejt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése